Cursussen 2010 - 2011

Hier vindt u informatie over de aangeboden cursussen van september 2010 t/m juli 2011. Voor het overzicht kunt u op kijken in de Agenda cursussen in Nijmegen. In Dieren vinden op het moment geen cursussen plaats. Heeft u een verzoek voor een cursus, neem dan gerust contact op.

Onder de agenda vindt u de beschrijving en de gegevens van de cursussen die Zonnekunst aanbiedt. In 2010 – 2011 worden twee soorten cursussen aangeboden, namelijk: Adventcursus pastelkrijt en Nat-in-nat schilderen rond Pasen. Beide cursussen zijn bedoeld voor volwassenen met en zonder kunstzinnige ervaring.

Agenda cursussen in Nijmegen

Data

Dag en tijdstip

Cursus

25 november, 2 december,
9 december, 16 december 2010

Vier keer
Donderdagen
20.00 – 21.30 uur

Adventcursus
De natuurrijken
Pasteltekenen

21 april, 28 april,
2 juni, 9 juni 2011

Vier keer
Donderdagen
20.00 – 21.30 uur

Pasen (dood en opstanding),
Hemelvaart en Pinksteren
Nat-in-nat schilderen

Naar boven

Cursussen in Nijmegen

Adventcursus pastelkrijt

De Adventperiode omvat de vier weken voorbereidingstijd tot Kerstmis. In deze vier weken zullen we in de cursus langs de vier natuurrijken gaan: het mineralenrijk, het plantenrijk, het dierenrijk en de wereld van de mens. Iedere keer zullen we aan de hand van een ander verhaal een tekening maken met pastelkrijt. Zo leven we bewust toe naar het Kerstfeest: een lichtfeest in de donkere tijd van het jaar.

- De cursus vindt plaats op vier donderdagavonden van 20.00 – 21.30 uur.
- Deze vier cursusavonden kosten samen 50 euro, dit is inclusief materiaal.
- Cursusdata 25 november, 2 december, 9 december en 16 december 2010.

Naar boven

Nat-in-nat schilderen rond Pasen

Pasen valt dit jaar op zondag 24 en maandag 25 april 2011. Hemelvaartsdag is dan op donderdag 2 juni en Pinksteren op zondag 12 en maandag 13 juni. In deze cursus zullen we de vier thema’s Dood, Opstanding, Hemelvaart en Pinksteren behandelen. We werken met de nat-in-nat schildertechniek, met opgedroogde aquarelverf op vochtig gemaakt papier.

Twee bijeenkomsten zijn rond De Goede Week en Pasen en twee rond Hemelvaart en Pinksteren. De cursus is bedoeld voor volwassenen met en zonder religieuze achtergrond en met en zonder kunstzinnige ervaring. Iedereen die het interessant vindt om zich eens met deze thema’s bezig te houden en die zin heeft in een schildercursus in een klein groepje is welkom.

- De cursus vindt plaats op vier donderdagavonden van 20.00 – 21.30 uur.
- De vier cursusavonden kosten samen 50 euro, dit is inclusief materiaal.
- De eerste data zijn donderdag 21 april (Dood) en donderdag 28 april (Opstanding).
- De volgende zijn donderdag 2 juni (Hemelvaart) en donderdag 9 juni (Pinksteren).

Naar boven