De therapeut

Klik op de kopjes om direct de verschillende onderdelen te lezen:
Biografie, Samenwerking, Artikelen

Biografie

Femke Klein werd in 1981 geboren te Delft. Gedurende haar basisschooltijd woonde zij in Gouda en ging naar basisschool De Cirkel, waar zij het erg naar haar zin had. Haar middelbare schooltijd bracht zij door in Breda, alwaar zij het Mencia de Mendoza Lyceum doorliep. Met een exact vakkenpakket slaagde zij in 1999 voor haar eindexamen. Hierna koos zij voor een tussenjaar, het Algemeen Propedeutisch Jaar op de Vrije Hogeschool in Driebergen en ging op kamers wonen. Na dit fantastische jaar verhuisde zij naar Leiden, waar zij de opleiding Kunstzinnige Therapie volgde aan de Hogeschool Leiden. Zij liep stage in het speciaal onderwijs op een basisschool voor langdurig zieke kinderen en daarna op de somatische en psychogeriatrische afdeling van een verpleeghuis. Haar afstudeeronderzoek en scriptie richtten zich op kenmerkende beeldelementen in vrij nat-in-nat schilderwerk van vrouwen met borstkanker.

Na in 2006 te zijn afgestudeerd zocht zij naar een passende baan als Kunstzinnig Therapeut. In die tijd ging zij verder met het vele vrijwilligerswerk dat zij tijdens haar studie was begonnen en werkte daarnaast enige tijd op een kinderdagverblijf en bij een buitenschoolse opvang. Hierna begon zij met Zonnekunst en zij werkt nu als freelance Kunstzinnig Therapeut bij Stichting de Vrolijkheid (met kinderen in een asielzoekerscentrum) en in haar praktijk Zonnekunst in Nijmegen en Dieren. Ook werkt zij één dag per week in loondienst als Jongerenmedewerker bij de Antroposofische Vereniging. Zij woont in Nijmegen en is onder andere vrijwilliger bij Stichting Kunstwens. Kunst en de natuur zijn haar inspiratiebronnen en zij houdt van tekenen, schilderen, boetseren, wandelen, gedichten schrijven, verhalen lezen over de jaarfeesten en afspreken met vrienden.

Samenwerking

Femke Klein heeft als Kunstzinnig Therapeut een samenwerkingsverband met Ingrid Verveen, Biografisch Consulent. Wanneer u naast de Kunstzinnige Therapie of begeleiding eveneens individuele gesprekken wenst over uw levensloop, dan behoort dat tot de mogelijkheden. Ook de therapiegroepen worden geregeld door de twee begeleiders samen gegeven. De biografiegesprekken vinden plaats op de nevenlocatie van Zonnekunst in Dieren (Gelderland).

Artikelen

Voor het tijdschrift Proviand van de Studentenkerk Nijmegen heeft Femke Klein een artikel geschreven over de weg die leidde naar het starten van Zonnekunst. Het artikel heet ‘Kiezen voor zelfstandig ondernemerschap’. Hierin kunt u lezen over de persoonlijke zoektocht naar een passende baan en de keuzen die daarin zijn gemaakt. Leuk om te bekijken als u een beeld wilt krijgen van de biografie van de therapeut en de inhoud van Kunstzinnige Therapie.

Klik hier om het artikel te openen.
Voor informatie over Proviand zie www.ru.nl/studentenkerk/proviand

Ook schreef Femke een kort artikel voor het Magneetfestival 2008 met als thema ‘Impuls’. Dit festival werd georganiseerd door Magneetgroep. In het artikel wordt ingegaan op de impuls voor het geven van Kunstzinnige Therapie die leidde tot het starten van Zonnekunst.

Klik hier om het artikel te openen.
Voor informatie over Magneetgroep zie www.magneetgroep.com

Naar boven